ODRŽAVANJE DEČIJE OBUĆE

Često smo u dilemi na koji način treba da očistimo dečije cipele, a da ih pri tome ne oštetimo. Kako bi cipelice što duže zadržale originalan izgled, izuzetno je bitno da se one pravilno iii detaljno neguju kozmetikom za održavanje, kao i da se pravilno obuvaju.

Kako biste pravilno održavali obuću iz naše ponude na:  www.mikana.rs predlažemo vam da  cipele  vaših mališana održavate na sledeće načine:

OBUĆA OD GLATKE KOŽE

Cipele od glatke kože se prvo čiste četkom, ili tkaninom. Zatim se na četku nanosi malo kreme koja je namenjena za poliranje obuće. Potrebno je kremu ostavi da je koža upije.

LAKIRANA KOŽNA OBUĆA

Najpre se prašina sa obuće briše mekanom krpom. Cipele od lakirane kože čiste se kremom, ili se na njih nanosi tečnost za lakiranu kožnu obuću. Krema se ne sme nanositi četkom jer ona može da ošteti gornji sloj cipelica. Kada krema upije, obuća se polira mekanom tkaninom.

OBUĆA OD VELURA

Pre čišćenja je neophodno najpre osušiti obuću. Nakon toga čistite je četkom za čišćenje velura. Radi zaštite dečije  obuće od kiše, koristite impregnacijski sprej. Cipelice se moraju naprskati pre prvog korišćenja i ostaviti da se temeljno osuši nakon upotrebe. Sprej je potrebno koristiti dva puta nedeljno.

SPORTSKA OBUĆA

Dečije patike je neophodno prvo osušiti. Nakon toga iščetkajte sportsku obuću. Na kraju isprskajte impregnacijskim sprejom, da biste zaštitili dečiju obuću od vlage.

NEOPHODNO JE DA SE OBUĆA OSUŠI

Dečiju obuću je izuzetno bitno zaštiti od kiše, snega, blata i mrlja zaštitnim sprejem ili kremom. Na taj način će ona biti postojana na vlagi. Krema za obuću  održava istu elastičnom.
Mokra obuća se suši na sobnoj temperaturi. Nikako se ne sme izlagati direktnom izvoru visoke temperature (sušenje na radijatoru npr). Ukoliko se mokra obuća ne sme da se suši na suncu jer će tada izgubiti svoju boju.
Korisan trik za čuvanje obuće od vlage se da se stavi izgužvana novina u obuću. Uz to će cipelice duže sačuvati svoj oblik.

NAČIN PRAVILNOG OBUVANJA OBUĆE

Ukoliko vam pri ruci nije kašika, može poslužiti i prst koji prvo stavljate u obuću i tek tada dečije stopalo. Izbegavajte pritiskanje petom kožnog ruba cipele, jer tako možete oštetiti kožni obrub pete.

 

 

Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja. Više informacija klikom na dugme "Prikaži detalje".